מהם מימצאי CT ללחץ תוך גולגולתי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/05/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת הערך באתר שלכם של אנטיגן קריפטוקוקוס רשום כי במקרים של חשד ללחץ תוך- גולגולתי מוגבר ייעשה CT לפני ניקור מותני לבדיקת חשד זה. שאלתי היא, מהו הממצא שיראה ה- CT ללחץ מוגבר? האם ממצא זה (אם יש) יובחן תמיד כשיש לחץ מוגבר?

תשובה:
הסימנים ב CT מוח ללחץ תוך-גולגולתי מוגבר הם בצקת מוחית, היעדר הבחנה ברורה בין חומר אפור ללבן, מחיקת חריצים, חדרים ומרווחים תקינים שקיימים במוח. לעיתים נראית גם הרניאציה - דחיקה של המוח דרך חריצים אלה או דרך פתח בסיס הגולגולת, עובדה המעידה על מצב מסכן חיים. ממצאים אלה ייראו תמיד כאשר הלחץ התוך- גולגולתי מוגבר. פעמים רבות נדרש החולה לעבור CT מוח לפני ניקור מותני מחשש שאם יש לחץ מוגבר ויבוצע ניקור מותני שישאב מנוזל השדרה, הרי שהדבר עשוי לגרום להרניאציה של המוח לכיוון חוט השדרה ולסכן את החולה.