דלג לתוכן
שיעור יתר אצל תינוק לאחר טיפול במשחה סטרואידית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/05/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי תינוק בן 8 חודשים שהופיעו לו כתמים אדומים על הפנים. אחד מרופאי העור נתן לנו משחה בשם בטאקורטן. התחלנו למרוח לו מהמשחה ואז התחיל לצמוח לתינוק שיער על הפנים ועל שאר הגוף. גם המצב התזונתי של התינוק ירוד מאז. הסברנו זאת לרופא אך הוא לא נתן לו משהו חלופי. אני מבקש, אם אתם יכולים להציע לנו משהו חלופי עם פחות תופעות לוואי.

תשובה:
  די מוזר. כמה זמן נתתם לו את התרופה שכבר הספיק להצמיח שיער? אם אחרי תקופה קצרה ביותר - יש לפנות לרופא אנדוקרינולוג לבירור שיעור יתר (hirsutism) אחרי טיפול בסטרואידים. חוץ מזה יש לשלול בבדיקה אלרגיה לחלב פרה. באלרגיה ניתן לטפל באנטי היסטאמין פניסטיל במינון טיפה אחת לק"ג משקל גוף, פעמיים ביום, ללא תופעות לוואי. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומתמחה ברפואת ספורט
רופאים בתחום
ד"ר אסף פרימן
ד"ר אסף פרימן עיניים
מנהל שירות הקרנית בבית חולים מאיר
ד"ר אביטל גלאובך
ד"ר אביטל גלאובך יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
רופאה מומחית ברפואה אסתטית , מומחית ברפואת נשים, פתולוגיה צוואר הרחם, פוריות
ד"ר יזהר ארז
ד"ר יזהר ארז יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 66 חוות דעת )
"היינו אצל דוקטור ארז לסקירת מערכות שנייה, היה מאוד נעים, רגוע ובעיקר מקצועי! יש לו המון סבלנות להסביר על כל חלק בבדיקה ונתן תחושת ביטחון גדולה."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו