רמה גבוהה של CK לבחור בן 17 אחרי אימוני כושר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/05/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

בני עבר בדיקות דם עקב כאב בכתף לאחר אימון במכון כושר. בבדיקת כימיה בדם התקבלה תוצאה גבוהה של 3800=CK (נורמלי עד 145). בני בריא ואינו לוקח כל טיפול תרופתי. תוכלו לעזור במידע ממה נובעת תוצאה זו ?

תשובה:
CK או בשמו הנוסף CPK הוא קיצור של האנזים קראטין פוספוקינאז. אנזים זה נמצא בשרירים בגופנו וגם בשריר הלב. לרוב עליה באנזים נובעת מנזק כלשהו לשרירים, לדוגמה לאחר קבלת זריקה לשריר, או כמו שסביר במקרה של בנך לאחר אימון כושר מאומץ. כמו כן רמתו בדם יכולה לעלות לאחר חבלה לשריר. כתוצאה מנטילת תרופות מסוימות (כמו תרופות להורדת כולסטרול), במצב של תת פעילות בלוטת התריס ועוד. ציינת שהבדיקות נלקחו מבנך לאחר אימון ולכן זה מעלה את הסבירות שזו הסיבה. מומלץ לחזור על הבדיקה (והפעם במרווח של מספר ימים מפעילות גופנית מאומצת). אם היא תהיה שוב גבוהה, רק אז יש צורך בבירור, אך רוב הסיכויים שיתקבל ערך תקין בבדיקה חוזרת.