דלג לתוכן

שאלה

לפני שבועיים ביצעתי בדיקת שתן ביתית להריון והתוצאה היתה חיובית. לפני שבוע התחילו דימומים וכאבי בטן, ובבדיקת אולטרסאונד (בשבוע ה-6) נראה שק הריון ללא עובר, ונשלחתי לבצע בדיקת HCG. ביצעתי היום את הבדיקה, והתוצאה היתה 128 IU/L. האם על סמך הערך הנמוך ניתן להסיק כי ההריון נפל? או שאינו תקין?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/05/2008
1 דקות קריאה

תשובה:

הערך של הורמון הבטא שהתקבל בשבוע ה-6 אכן נמוך מהמצופה, מכיוון שלקראת שבוע זה, ובעצם בין השבוע ה-8 ל-12 ההורמון צריך להיות בשיאו, ומדובר בערכים של אלפים. למרות זאת, רק על סמך ערך זה, אי אפשר לדעת בוודאות כי ההריון נפל או שאינו תקין. לא ציינת אם בדיקת האולטרסאונד בוצעה באופן טראנסאבדומינלי (דרך הבטן) או וגינלי. בדרך טראנסאבדומינלית קשה לראות דופק עוברי בשבוע ה-6, אך ניתן לראות שק הריון. אם הבדיקה היתה וגינלית, צריך היה לראות הן שק הריון והן דופק עוברי. יש יסוד לחשש שלך לגבי הריון זה לפי ממצאי הבטא והאולטרסאונד. אמליץ לך לחזור על האולטרסאונד על מנת לוודא את חיות או חוסר חיות העובר, ולהתייעץ עם הגינקולוג המטפל. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' ניצה גולדנברג כהן
פרופ' ניצה גולדנברג כהן עיניים
ד"ר מננה דן
ד"ר מננה דן רפואה אסתטית
ד"ר נחשון שזר
ד"ר נחשון שזר אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו