אישה בהריון עם בעיה משפחתית של קרישיות יתר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/05/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לנו בעיה של קרישת דם במשפחה. אחותי התאומה ילדה בחודש השישי עובר מת. מבדיקות שעשתה גילו שסבלה מקרישיות יתר של הדם. אמא שלי גם סובלת ולוקחת כדורים, וגם אחותי הקטנה. אני בשבוע ה-13 להריון. רופא הנשים שלי נתן לי את הכדורים טבעפירין 100 מ"ג על מנת למנוע את קרישת הדם. האם זה יכול להזיק? ואם לא, עד מתי אני צריכה לקחת את הכדורים?

תשובה:
אם גם לך יש בעיה של  קרישיות יתר, ואת זה לא בעיה לבדוק, אספירין ממש לא מספיק. את צריכה לקבל זריקות של קלקסאן ולהיות במעקב מומחה לקרישה ובמחלקה להריון בסיכון - והזדרזי!   ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומתמחה ברפואת ספורט