בני התינוק מיום שישי עם חום. הרופא אמר שזה וירוס. הוא לא אוכל, ו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/01/2003
1 דקות קריאה
שאלה:

בני התינוק מיום שישי עם חום. הרופא אמר שזה וירוס. הוא לא אוכל, והיום הוא גם כמעט ולא שתה כלום. האם יש סכנת התייבשות? ומהם הסימנים לכך ?

תשובה:
אם הילד חולה ולא שותה, קיימת בהחלט סכנת התייבשות. סימני התייבשות בתינוק הם - אפתיות וחולשה, מרפס שקוע, בכי ללא דמעות, מיעוט במתן שתן ושתן כהה מאוד, עור יבש, ריריות יבשות. הקריטריון העיקרי הוא בד"כ איך שהילד נראה והאם הוא שקוע. בחשד קל שבקלים להתייבשות - נא להביאו לחדר מיון לקבלת ערוי נוזלים.