חיסון נגד אבעבועות רוח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 32 וקיבלתי חיסון נגד אבעבועות רוח מכיוון שבילדותי לא חליתי במחלה. עברתי בדיקת נוגדנים למחלה (Varicella Zoster IgG) והתוצאה היתה שלילית, ולכן לפני כארבעה חודשים וחצי קיבלתי את המנה הראשונה, וכחודש וחצי לאחר מכן חוסנתי במנה השנייה. חלפו 3 חודשים, וברצוני לבדוק אם המערכת החיסונית שלי פיתחה נוגדנים למחלה. ביקשתי מרופא המשפחה שלי לבצע את בדיקת הדם, ושם הבדיקה שהוא שלח אותי לעשות הוא varicella zoster ab. האם זו הבדיקה הנכונה שעלי לעבור, או שעלי לעבור שוב בדיקת varicella zoster IgG או בדיקת varicella zoster IgM? האם אחרי שלושה חודשים מזמן קבלת שתי מנות החיסון אני יכולה להיכנס להריון בלי דאגה?

תשובה:
זו הבדיקה הנכונה. חודש לאחר קבלת המנה השנייה ניתן להיכנס להריון. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני