האם זה נכון שסתימות האמלגם, בהן משתמשים לצורך סתימות של חורים בשיניים, מזיקות לבריאות?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם זה נכון שסתימות האמלגם, בהן משתמשים לצורך סתימות של חורים בשיניים, מזיקות לבריאות?

תשובה:

התשובה היא לא. אין הוכחה כי סתימות האמלגם הקלאסיות, הלוא הן הסתימות הכסופות הישנות, מזיקות בריאותית. נכון, כי החומר מהן הן מורכבות מכיל תערובת של מתכות הכוללות כספית, אולם כמות החומר היא מזערית ביותר, ולא יכולה לפגוע ברקמת השן שמתחת. מטופלים אשר בכל זאת מעוניינים בהחלפת הסתימות הכסופות בסתימות לבנות, חדשות יותר, יכולים לעשות זאת, אולם השיקולים המנחים כאן צריכים להיות שיקולי אסתטיקה ולא משיקולים בריאותיים.