כאבים במרפק שאובחנו כמרפק גולף
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/03/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

מזה כ- 4 שנים אני סובל מכאבים בחלק הפנימי של המרפק (שתי הידיים), ובשנה האחרונה גם בחלק החיצוני של הברכיים. ביקרתי אצל מגוון רחב של רופאים קונבציונאליים ולא קונבנציונאליים, פיזיותרפיסטים ועוד. רופאים רבים איבחנו את הבעיה כמרפק גולפאים, אך יחד עם זאת אף טיפול לא עזר לי. הכאב הוא תקופתי: בתקופות מסוימות אני מרגיש כאב 24 שעות ביממה ובתקופות אחרות רק כאשר אני מאמץ את הידיים. עד לפני ארבע שנים הייתי ספורטאי פעיל, כדורסל, וכיום אינני יכול לעסוק בשום פעילות גופנית, כגון משחקי כדור, שחיה, ריצה, אופניים. אשמח לשמוע דעתכם והצעותכם בנושא.

תשובה:
אתה מתאר כאב הפוגע בתפקוד ולכן חייב להיות מטופל. לא ברור לי מהן הבדיקות שעברת, וכמו כן לא ברור לי האם שללו בעיות אחרות היכולות לגרום לכאב במרפק הפנימי למעט מרפק גולף. אנסה להעלות השערות לגורמים לבעיה: 1 - עבודה במנח ידיים לא נכון זמן ממושך (האם קבלת ייעוץ והתייחסות לסביבת העבודה שלך?) 2- חבלה בעבר למבנים המפרקיים (האם צילום רנטגן תקין והאם טווח התנועה מלא?) 3- בעיה צווארית המקרינה לכיוון המרפקים (האם יש כאב צווארי? האם תנועת צוואר מכאיבה במרפק ? האם סביבת העבודה נוחה לראש ולצוואר?) 4- בעיה הקשורה לתנועתיות מערכת העצבים ובעיקר העצב האולנרי והמדיאני במסלולם מהצוואר ועד כף היד (האם נבדק במכון הפיזיותרפיה ?) שווה לבדוק את הנקודות הנ"ל לפני קביעת אבחנה . טיפול חייב לכלול הנחיה לתרגול בבית למתיחות וחיזוקים אקסצנטריים של שרירי המרפק והאמה . באם לא הצלחת לפתור את הבעיה, פנה למרפאת כאב של הקופה לטיפול סימפטומטי - אין טעם לסבול. רפואה שלמה . ירון טילינגר, פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שירותי בריאות