ערך גבוה של CPK והתכווצויות שרירים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/03/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 66. יש לי במשך תקופה ארוכה רמת CPK גבוהה - 300 עד 1000 ויותר. התופעה מלווה בתקופות של כאבים חזקים בשרירים, בפרט באזור השריר ה-4 ראשי וארמסטרונג, כולל התכווצויות שרירים אשר פעמיים הביאו לידי לאובדן הכרה. הרופאים לא יודעים להתמודד עם הבעיה ואיני יודע מה לעשות. אצל בתי גילו באקראי רמת CPK בערך 2000. הרופאים טוענים שזה תורשתי. אבל מה עושים עם זה? אני עוסק באופן קבוע בפעילות ספורטיבית ואין קשר בין המאמץ לגובה ה- CPK.

תשובה:
נשמע כי הבעיה אינה ב- CPK אלה בהתכווצויות השרירים. רמת ה- CPK הגבוהה היא רק תוצאה של התכווצויות השרירים. עליך לבדוק את רמת הסידן בדם ולפנות לייעוץ של נוירולוג. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד