דופק מקסימלי בריצה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/05/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

דופק המקסימום לפי הנוסחה צריך להיות אצלי 175. הדופק במנוחה 80. באימון בחדר הכושר הדופק שלי נמצא בזמן ריצה קלה (בערך 9 קמ"ש) באזור ה 165 עד 175, ולא סוטה משם במהלך כל הריצה (כ-40 דקות פעמיים-שלוש בשבוע). האם זה מצביע על מאמץ מוגזם? האם קיימת סכנה? שאלה נוספת: אני סובל מהגב באופן קבוע, ואף נאמר לי על ידי מומחה לגב כי קיימת סבירות גבוהה שאזדקק פעם לניתוח. האם לפיכך לא מומלץ לי לרוץ? אני רץ בחדר כושר ועם נעליים טובות. יש לציין כי בריצה מעולם לא הרגשתי כאבים בגב.

תשובה:
הנוסחה של דופק המקסימום היא נוסחה סטטיסטית. אם אתה מצליח להתמיד במשך 40 דקות בדופק מקסימום או מעליו, כנראה שהדופק המקסימלי האמיתי שלך הוא יותר גבוה. אחד המדדים הוא דיבור תוך כדי מאמץ. אם אתה מסוגל לדבר, כמובן עם קצת קושי, אזי אתה בסדר. לגבי הגב, לגמרי לא מומלץ לרוץ עם בעיות בגב. להפסיק לרוץ מייד. גם אם תוך כדי ריצה אין כאבים לעיתים הכאב מגיע אחר כך. בברכה יפה וולנסקי - מאמנת כושר אישית וקבוצות. מתמחה באימונים על טרמפולינה, נשים אחרי לידה, ילדים עם בעיות השמנה ואנשים עם מגבלות פיזיות קלות.דואר אלקטרוני: vyaffa@walla.co.il, סלולר: 050-8355085 עוד באינפומד דופק מטרה באימון