ערכים תקינים ולא תקינים בבדיקת INR
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מטופלת בתרופה לדילול הדם - קומדין. רציתי לדעת מהם הערכים הנורמלים ומה הם אומרים לגבי דילול או קרישה.

תשובה:
את השפעת הקומדין בודקים בבדיקה שנקראת INR. באופן תקין, אצל אדם שאינו נוטל קומדין ואין לו הפרעה בקרישה, הערך התקין הוא 0.9 עד 1.40 (יחידות בינלאומיות), וזה אומר שתפקודי הקרישה תקינים, נורמליים. קומדין נותנים כאשר יש צורך בדילול הדם (היסטוריה של שבץ מוחי, תסחיף ריאתי ועוד). בהתאם לסיבה שבגללה נתנו את הטיפול, יש ערך מטרה ל- INR. בדרך כלל רוצם להגיע לערך שנע בין 2.5 ל-3.5. ערך כזה אומר כי הדם מדולל יותר, כלומר, שיש נטייה לדמם. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד