דלג לתוכן

כיצד ניתן לשלול גידול גרורתי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/06/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

לאמי יש חשד ל- RCC בקוטב עליון של הכליה השמאלית בגודל 3.8 ס"מ, לפי בדיקת CT. בבדיקה אצל אורולוג שאלנו אם זה גרורתי, והוא אמר חד-משמעית שלא. נקבע לה תור לניתוח להסרת הגידול. האם על סמך בדיקת בדיקת CT יכול רופא לקבוע שזה לא גרורתי? לפי מה הוא מסיק זאת? האם יש חשיבות לביצוע גם בדיקת MRI?

תשובה:

בדיקות הדמיה יכולות לאבחן גרורות של גידול ממאיר אם מזהים קשריות לימפה מוגדלות באזור המתאים לגידול או נגעים באיברים אחרים. אף הדמיה לא יכולה לשלול שלגידול כלשהו יש גרורות. גם תא אחד שנפרד מהגידול והתמקם במקום אחר בגוף הוא גרורה. דרוש גודל מינימלי של כמה מילימטרים (כמה מיליוני תאים) על מנת שגרורה תיראה בבדיקת ההדמיה, גם אם היא הטובה ביותר. לכן גם בדיקת MRI לא תוכל לקבוע בוודאות שלגידול אין גרורות. ניתן לומר רק שסביר מאוד שאין לגידול גרורות גדולות. מאחר שאיני מכירה את כל הפרטים הרפואיים, אני לא פוסלת את דברי הרופא. יתכן שבדבריו הסתמך על ממצאים נוספים, גודל הגידול הראשוני, מראה הגידול, הסיכוי לממאירות וכו'. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אלי טופר
ד"ר אלי טופר נטורופתיה
ד"ר רון בן יצחק
ד"ר רון בן יצחק גריאטריה
ד"ר אייל גל
ד"ר אייל גל גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו