דלג לתוכן

שילוב של גלולות למניעת הריון ואנטיביוטיקה ממשפחת הטטראציקלינים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/08/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

אני לוקחת גלולות הרמונט כבר 3 שנים. לאחרונה התחלתי שימוש באנטיביוטיקה מינוציקלין 50 מ"ג. האם האנטיביוטיקה משפיעה על יעילות הגלולות?

תשובה:

ידוע שתרופות ממשפחת הטטראציקלינים (אליה שייכת המינוציקלין) עלולות להפחית יעילות של גלולות למניעת הריון. בנוסף הגלולות עלולות להפחית את ספיגת המינוציקלין ולכן להוריד את יעילותה. לכן: מומלץ להשתמש באמצעי מניעה חלופי או במקביל לגלולות. כמו כן, אם מדובר בנטילה לזמן קצר של האנטיביוטיקה, עדיף לעצור את השימוש בגלולות על מנת לא להפריע לספיגה של המינוציקלין. באם מדובר בשימוש לטווח ארוך באנטיביוטיקה, עלייך להתייעץ עם רופא הנשים לגבי אמצעי מניעה חלופי.
רופאים בתחום
ד"ר אולגה צ'רניאק
ד"ר אולגה צ'רניאק רפואת שיניים
ד"ר דב בנדל
ד"ר דב בנדל רפואת שיניים
ד"ר אורי מלר
ד"ר אורי מלר רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו