כליה לא מתפקדת בסקירת מערכות של העובר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון עם תאומים בשבוע 22. בסקירת מערכות מוקדמת נמצא בעובר ממין נקבה כליה ימנית לא מתפקדת עקב ציסטות. הכליה שניה מתפקדת במלואה. מה ההשלכות של הממצא הזה?

תשובה:
לפי הממצא הסונוגרפי, יכול להיות שמדובר במחלת Polycystic Kidney Disease או PKD. זוהי מחלה תורשתית, אך במחלה זו הפגיעה הכלייתית אמורה להיות סימטרית, כלומר להופיע בשתי הכליות, לכן הסבירות שזו אמנם הבעיה יורדת. האם ידוע במשפחתך על מחלה כלייתית כלשהי? אפשרות נוספת היא כי זו מחלה ציסטית של הכליה - Multicystic Dysplastic Kidney. זהו מצב בו אחת מהכליות אינה מתפקדת עקב פגם התפתחותי אשר גרם להיווצרות ציסטות מרובות. הכליה השניה בדרך כלל מתפקדת כראוי, ובעתיד יכולה להספיק. ישנן בדיקות ספציפיות שאפשר לערוך לאחר הלידה להערכת תפקוד הכליה הנותרת, והכליה הציסטית בדרך כלל מתכווצת. במקרים נדירים נדרש הליך כירורגי על מנת להוציאה. מידע רב תוכלי לקרוא במאמר הבא תחת הכותרת Cystic Diseases: http://cnserver0.nkf.med.ualberta.ca/NEPHKIDS/congdiseases.htm