אבקש עזרתכם: רוצה לשאול על התרופה ארימידקס ותופעות הלוואי שלה. <
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/09/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

אבקש עזרתכם: רוצה לשאול על התרופה ארימידקס ותופעות הלוואי שלה.

תשובה:
ארימידקס הוא טיפול בסרטן שד מתקדם או גרורתי, בנשים לאחר גיל הפוריות. התרופה יעילה רק במקרים שבגידול יש קולטנים לאסטרוגן. האסטרוגן גורם לגידול לשגשג, ותרופה זו חוסמת את השפעתו, ע"י הפרעה לאנזים בשם ארומטאז שעוזר לייצור של אסטרוגן פעיל לאחר גיל הפוריות. התרופה עוזרת אם כן לעצור התפתחות גידולי שד וגרורות של סרטן שד, ומגדילה את שיעור התגובה שלו לטיפול כימי. תופעות הלוואי הן דמויות גיל המעבר, בשל העובדה שהוא מוריד מאוד את רמת הורמוני המין הנשיים- עייפות, גלי חום, בחילות, כאבי ראש, כאבי גב, כאבי עצמות ויובש בנרתיק. לפרטים נוספים-