חברתי גילתה שיש לה הרפס באיברי המין, ובמקביל אני חש מזה 3 שבועות עקצוצים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/10/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

חברתי גילתה שיש לה הרפס באיברי המין, ובמקביל אני חש מזה 3 שבועות עקצוצים וגירודים באיבר המין שלי, אך לא ראיתי פצעים כלשהם. האם זהו סימפטום של ההרפס, כיצד ניתן לדעת?

תשובה:
הרפס של אברי המין יכול להתבטא בעקצוץ, הפרשה, גרד או אפילו פצע כמו פצעי החום שיש לעיתים בשפתיים. הדרך היחידה לדעת אם נדבקת במחלה או לא היא לבצע בדיקה של הפרשה לתרבית, או לבצע בדיקת דם סרולוגית לגילוי נוגדנים להרפס. המחלה אינה גורמת לסיבוכים מיוחדים בגברים, ובמקרה שיש התקפים חוזרים ומציקים יש תרופות למניעת חזרת ההתקפים. לכן, חשוב לאבחן את המחלה.