דלג לתוכן

האם יש קשר בין הליקובקטר פילורי לבין שיעול?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/10/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

האם יש קשר בין החיידק הליקובקטר פילורי לבין בעיות של שיעול כרוני מלווה בליחה רבה?

תשובה:

דלקת בקיבה עקב החיידק הליקובקטר פילורי לרוב אינה סימפטומטית כלל. באנשים שהדלקת אצלם סימפטומטית, היא מתבטאת לרוב בכאבי בטן. הדלקת יכולה להתבטא בשיעול, אם כי זה לא שכיח. שיעול כזה הוא בדרך כלל יבש, מוחמר בשכיבה ומוקל בישיבה ובעמידה. שיעול ממושך המלווה בליחה אינו מתאים להליקובקטר פילורי, מקורו ככל הנראה בריאות. יש לפנות לרופא המטפל ולבצע בירור מתאים. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' אבי שטיין
פרופ' אבי שטיין אורולוגיה
ד"ר טובי קוכמן
ד"ר טובי קוכמן יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
מרפאת אורולוגים אורומדיק UroMedic
מרפאת אורולוגים אורומדיק UroMedic אורולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו