דלקות כתפיים שאינן חולפות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/12/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי דלקות חוזרות ונשנות בכתפיים ב- 3 שנים האחרונים כנראה כתוצאה מעומס יתר בחדר כושר, לא התאמנתי מאז בחדר כושר, אך הדלקות לא עוברות. אני באופן עקרוני נמנע מלקחת כדורים ולכן לא לקחתי שום דבר, וניסיתי פיזיותרפיה ושחייה אך הדלקות עדיין שם כאשר אני מבצע מאמץ לא מתאים. הציעו לקחת אתופאן, אך השאלה האם זה יכול לרפא את הדלקת, כי הכאב שאני חש לא מפריע לי, ואני לא רוצה לקחת רק כדי לשכח כאב אלא רק כדי לנסות לרפא את הדלקת. בנוסף שמעתי שתופעות הלוואי שלה קשות, האם יש תרופה אחרת עם תופעות לוואי קצת פחות קשות.

תשובה:
אתופאן ותרופות נוגדות דלקת אחרות אינן מרפאות דבר ומטרתם להקל בכאב בלבד. לרפוי כאב כתפיים יש לבצע תרגילים לחיזוק הכתפיים ע"ש רוקווד. מכל מקום כדאי להיבדק כדי לברר שהכאב אינו ממקור הצוואר .