כאבי בטן ומעיים נפוחים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/12/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

קיבלתי תשובות של בדיקות ובהן fe-iron: 28. בנוסף, אני מרגישה בחודש האחרון כאבי בטן לא נעימים. רופאת הנשים בדקה אותי ואמרה שהכל בסדר מבחינתה, אלא שהיא רואה את המעיים נפוחים מאוד באולטרסאונד. בשבוע האחרון אני מרגישה שכל מה שאני אוכלת מר בסוף, וזה משמעותי. האם אני צריכה לעבור בדיקות נוספות? מה לעשות?

תשובה:
מכיוון שלא ציינת באילו יחידות נמדדה רמת הברזל שלך, קשה לי לקבוע אם הערך גבוה או נמוך. הערכים התקינים הם בין 50 ל-100 מיקרוגרם לדציליטר או 9 עד 27 מיקרומול לליטר. בבדיקות הדם גם חסרים ערכי ההמוגלובין כדי לתת אבחנה. לגבי כאבי הבטן והמעיים הנפוחים באולטרסאונד - יכול להיות שזה קשור למשהו שאכלת או לאי מתן יציאות. אם התופעה ממשיכה ואת רואה שהיא אינה קשורה לאוכל וליציאות, מומלץ לגשת גם לכירורג ולתאר לו את התלונות. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד עוד באינפומד בדיקת ברזל