דלג לתוכן

שאריות שליה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/06/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני שבעה שבועות אחרי לידה. בעקבות דימום ממושך וממצאי אולטרסאונד עם רירית מעובה (כ-15 מ"מ) ותכולה הטרוגנית ברחם (18X13 מ"מ). לפני כמה ימים נתן לי הרופא שלי מרשם ל-4 כדורי מתרג'ין (תרופה לעצירת דימום לאחר לידה), ובמשך חמישה ימים ליטול אוגמנטין. נטלתי את המתרג'ין אבל לא הייתה לו כל השפעה עלי. לא היו התכווצויות ולא הפרשה דמית מרובה כפי שהיה מצופה שיקרה (אמנם אני כבר לא מדממת, אבל מי יודע - הרי תכולת הרחם נשארה כשהייתה, היום אפילו ראיתי באולטרסאונד). האם יש דרך נוספת אחרת לגרום לרחם לפלוט את התכולה חוץ מגרידה? והאם בשל העובדה שהדימומים הולכים ונעלמים ניתן להתעלם מתכולת הרחם?

תשובה:

לפי דעתי את צריכה לשאול את רופא הנשים על אפשרות של גרידה אבחנתית, אולי נשארה שארית שיליה, דבר שקורה. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומתמחה ברפואת ספורט
רופאים בתחום
ד"ר ערן גבע
ד"ר ערן גבע רפואת שיניים
ד"ר אמין שעלאן
ד"ר אמין שעלאן רפואה אסתטית
ד"ר סלבדור שטרן
ד"ר סלבדור שטרן רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו