האם דלקת בשופכה יכולה להשפיע על הזרע?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אובחנה אצלי דלקת בשופכה. האם זה יכול להשפיע על הזרע ובאיזשהו אופן על העובר? אני מודאג כי אשתי ואני רוצים להרות בקרוב.

תשובה:
דלקת בשופכה יכולה להיגרם ממגוון גדול של חיידקים ונגיפים, ובעיקר חיידקי הזיבה והכלמידיה ונגיף ההרפס. אין השפעה ישירה על הזרע שגורמת נזק לעובר, אולם במקרים של דלקת שופכה שאינה מטופלת כיאות עלולה להיווצר בעיה במעבר הזרע מהאשכים לצינור השופכה. במקרה של דלקת חריפה המטופלת כיאות בעיה זו נדירה. בנוסף, יש לקחת בחשבון הדבקה של בת הזוג. אם מדובר בהרפס, למשל, והאישה נדבקה - מומלץ להמתין עם הכניסה להריון עד שהדלקת החריפה תעבור ולהודיע לגינקולוג על הדלקת. בברכה ד"ר איציק לוי מומחה במחלות זיהומיות