החשיבות של בדיקת משטח צוואר הרחם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

מהן התופעות של סרטן צוואר הרחם שבגללן האישה חייבת לעבור בדיקת PAP?

תשובה:
בדיקת pap smear או משטח צוואר הרחם, היא דגימת תאים הנלקחת מצוואר הרחם, שמטרתה לזהות שינויים - תאיים סרטניים וקדם-סרטניים. הבדיקה היא בדיקת סקר, וככזאת, היא מבוצעת בנשים אסימפטומטיות, כלומר, ללא סימני מחלה. הסיבה לכך היא שסרטן צוואר הרחם מתפתח באופן הדרגתי, ועוברות מספר שנים עד שהסרטן הופך לפולשני. בשנים אלו הטיפול בגידול יעיל מאוד, ולכן כדאי לגלות את המחלה בשלבים אלה, לפני הופעת סימנים קליניים. בשלבים המוקדמים שלו, סרטן צוואר הרחם אינו סימפטומטי, ולכן בדיקת הסקר כה חשובה. הסימפטומים השכיחים בשלבים מתקדמים יותר הם דימום וגינלי, דימום לאחר קיום יחסי מין והפרשה וגינלית. במחלה מתקדמת עשויים להופיע כאבים באגן וכאבי גב שעשויים להקרין לרגליים. במקרים של גידול פולשני ניתן להבחין בנגע על צוואר הרחם בבדיקה גינקולוגית. פני אל הגינקולוג שלך, כדי להיבדק ולצורך החלטה על המשך הבירור. עוד על בדיקת ה- PAP תוכלי לקרוא באינפומד: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=63