התועלת בשתיית יין אדום לעומת מיץ ענבים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

הרופאים ממליצים לשתות כל יום קצת יין עבור בריאות הלב. האם מיץ ענבים, שהוא, כידוע, ללא אלכוהול, יכול להחליף יין למטרה זו?

תשובה:
אתה מעלה סוגייה מעניינת שהיתה בסיס למחקרים רבים, מכיוון שבשנים האחרונות יש "תהילה" מחודשת ליין האדום עקב המחקרים שהראו שצריכה מבוקרת של יין עשויה להקטין את שיעור מחלות הלב וכלי הדם. השאלה המתבקשת היא אם הסגולות שמיוחסות ליין האדום נובעות מהמרכיבים האלכוהוליים שלו, או מהמרכיבים שאינם אלכוהוליים. למרות שקשה מאוד לבודד את המרכיבים ואת השפעתם, הוכח כי לכל אחת מהקבוצות יש השפעה מועילה אחרת, והשילוב ביניהם הוא זה שמוביל לתועלת הכללית. לגבי המרכיבים שאינם אלכוהוליים, נמצא שמספר חומרים כימיים המצויים בקליפת הענבים האדומים (ולכן התועלת הרפואית היא משתיית יין אדום ולא לבן) תורמים להעלאת "הכולסטרול הטוב" (HDL), מונעים הצטברות של שומנים בכלי הדם ובעיות אחרות. חומרים אלה נקראים פוליפנולים וכן רסברטול. לגבי המרכיבים האלכוהוליים, לא ברור מהו המנגנון, אך אין ספק שגם המרכיב האלכוהולי נמצא כתורם לירידה בשיעור מחלות הלב וכלי הדם. מכאן ששתיית מיץ ענבים רגיל (שלרוב גם אינו מכיל קליפות), לא תשווה לשתיית כוסית יין אדום ביום. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד