דלג לתוכן
אכילת סושי בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

האם מותר לאכול סושי בהריון ? אני יודעת שאסור לאכול דגים חיים, אך האם יש בעיה לאכול סושי צמחוני ?

תשובה:
מי שאוכל/ת סושי, בין אם בהריון או לא, צריכים לקחת בחשבון את הדברים הבאים: מאכלי ים שנאכלים נאים, לא מבושלים כיאות או שתאי האחזקה שלהם היו ירודים מסתכנים כיוון, שמזון לא מבושל עלול להכיל מיקרואורגניזמים כמו וירוסים, חיידקים ואפילו תולעים שיכולים לחדור לגופם ולגרום למחלה. דוגמאות למיקרואורגניזמים: הפטיטיס A, תולעים, Listeria Monocytogenes - חיידק שנמצא בדגים וגבינות רכות. הדרך היחידה להרוג את כל המיקרואורגניזמים הנ"ל היא ע"י בישול הדגים ופירות הים. כמובן שנשים בהריון, נשים מניקות או ילדים צעירים נמצאים בסיכון יתר אך באופן כללי אזהרה זו מתייחסת לכולם. לכן מומלץ בזמן הריון לאכול סושי צמחוני או סושי שמרכיביו הבשריים עברו תהליך של בישול מלא.
רופאים בתחום
ד"ר ראניה אלח'טיב פאהום
ד"ר ראניה אלח'טיב פאהום כירורגיה פלסטית
מנהלת המחלקה לכירורגיה פלסטית ומשחזרת בבית החולים בני ציון, חיפה
פרופ' סמי ניטצקי
פרופ' סמי ניטצקי כירורגיה
סגן מנהל המחלקה לכירורגיה של כלי הדם והשתלות ברמב"ם
אורתוטיסט שמואל להב
אורתוטיסט שמואל להב אורתופדיה
אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו