דלג לתוכן

דימום בהריון והסיכון מהפלה חוזרת

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/06/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני 4 חודשים עברתי הפלה טבעית בשבוע 8 כעת אני בשבוע 5 והופיעה הפרשה כהה שהולכת ומתגברת שאלתי: האם יש סיכוי להריון הזה ? והאם יכולה להיות סיבה להפלה חוזרת ? בריאותי תקינה ומחזורי סדיר.

תשובה:

דימום בשליש הראשון של ההריון הנו ממצא יחסית שכיח, שכיחותו נעה בין 20-40% מהנשים בשליש הראשון של ההריון. אפילו דימום כבד יכול להסתיים בהריון מוצלח. מה שיקבע את גורלו של ההריון הוא מעקב במהלך השבועות הבאים שכולל: ביצוע בדיקות עוקבות של רמת BHCG בדם, שזהו ההורמון שנוכחותו בדם מעידה על הריון. אם רמות ההורמון הולכות ועולות (עליהן להכפיל עצמן כל יומיים) מדובר בהריון תקין. כמו כן יש צורך במעקב אולטרסאונד. בשבוע 6 (התאריך נקבע ע"י חישוב החל מהיום הראשון של הווסת האחרונה ויש חשיבות רבה לדיוק בתאריך) לערך ניתן כבר להבחין בפעילות לבבית. במידה והאולטרסאונד מאבחן פעילות לבבית בזמן המתאים ושק הריון תקין הרי, שמדובר בהריון שימשיך להתפתח. באשר להפלה חוזרת - בד"כ מתייחסים לנושא של הפלות חוזרות אם לאישה היו שני אירועים או יותר של הפלות. בד"כ יש להתייעץ עם הגינקולוג, יש מס' בדיקות שכדאי לבצע אצל נשים עם רקע של הפלות חוזרות על מנת לשלול בעיות כמו פגמים גנטיים, נטייה לדימום וכו', אני מקווה שאצלך זה לא יקרה ולכן כרגע זה לא רלוונטי. מה שנשאר לי להמליץ לך הוא הרבה מנוחה וסבלנות. בשבועות הבאים עלייך להיות בקשר עם רופא/ת הנשים שלך, לבצע את הבדיקות הדרושות, לחכות בסבלנות ולקוות שהיה בסדר.
רופאים בתחום
ד"ר עופר רק
ד"ר עופר רק אורתופדיה
ד"ר רמית מעוז-סגל
ד"ר רמית מעוז-סגל פנימית
ד"ר יוסף חלבן
ד"ר יוסף חלבן פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו