דלג לתוכן

התייעצות לגבי כמותרפיה לאישה עם גליובלסטומה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/06/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אצל אימי אובחן גידול ממאיר מסוג גליובלסטומה מולטיפורמה (GBM). קראנו תשובות בנושא באתר שלכם והן הוסיפו לנו ידע. יחד עם זאת, ברצוננו לשאול פרטנית. אמא עברה טיפול משולב של הקרנות וטמודל משך 6 שבועות, זאת כחודש לאחר האבחנה. עם סיום ההליך הקרינתי, בוצעה בדיקת MRI בה אובחנה בצקת משמעותית וכן גידול קטן של התהליך עצמו. הוצע לנו להמשיך בסדרה של כמותרפיה (טמודל). לאור תשובותיכם, אנו מתלבטים מאוד. המטרה שלנו אחת היא שאמא לא תסבול כאבים. מהי הדרך הטובה ביותר לכך? האם עצירת הטיפולים תקל על הסבל?

תשובה:

שתי שאלות טרם תשובה: האם אימך עברה גם ניתוח או מתוכננת לעבור ניתוח להקלה - פאליאציה? מה מצבה התפקודי של אימך? בהנחה שאין תכנון לניתוח ושהמצב התפקודי סביר, תרופת הטמודל - temozolomide ידועה כתרופה הנבחרת הן לטיפול והן להפחתת ההפרעות הנוצרות כתוצאה מקיום הגידול. לתרופה תופעות לוואי מועטות יחסית ומרבית החולים המטופלים בה ממשיכים לקבלה, וזאת בניגוד לתרופות כמותרפיות אחרות, עם שיפור באיכות החיים. מכיון שקיימת גם בצקת מוחית, משנית הן לגידול, הן לקרינה והן לכמותרפיה, ניתן לתת גם תרופה משתנת אוסמוטית כמו מניטול ( mannitol ). לעיתים מתן סטרואידים כמו dexamethazone במינון נמוך יכול גם להקל על ההסתמנויות השונות. כמובן, שמתן התרופות השונות חייב להיות לפי החלטת הרופא המטפל ובהתאם למצבה של אימך.
רופאים בתחום
פרופ' דורון קופלמן
פרופ' דורון קופלמן כירורגיה
ד"ר גיל גנוט
ד"ר גיל גנוט אורתופדיה
ד"ר מרינה ארביטמן
ד"ר מרינה ארביטמן פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו