הריון מייד אחרי גרידה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי גרידה בבית החולים. הוזהרתי שלא להיכנס להריון לפחות עד לאחר הווסת הראשונה, ולא הוסבר לי למה. עשיתי הכל כדי להימנע ובכל זאת נכנסתי להריון. מה עלי לעשות?

תשובה:
ראשית עליך לגשת לרופא המטפל על מנת להיבדק ולראות כי אכן יש הריון ברחם. ההמלצה לחכות עם הריון עד אחרי הווסת שמגיעה לאחר הגרידה היא כדי שהרחם יוכל לחזור למצבו הטרום הריוני, וכן בשביל לדעת בוודאות כי לא נשארו שאריות הריון בתוך הרחם. באיזה שבוע של הריון ביצעת את הגרידה? רוב הסיכויים הם שההריון יתקדם כרגיל ולא תהיה שום בעיה במהלכו. אבל כדאי לפנות בהקדם לרופא המטפל על מנת לעשות אולטרסאונד. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד