הדבקה בנגיף הקונדילומה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אובחנה אצלי קונדילומה בבדיקת כתם עורי שנמצא על איבר המין שלי. הכתם נצרב בחנקן ונאמר לי לחזור לבדיקה, וכנראה גם לטיפול נוסף בחנקן, לאחר חודש. הרופא גם המליץ לי לומר לבת זוגי לבצע בדיקה אצל רופאת נשים לשלילת ממצאים דומים אצלה, שכן לגביה, ממצא דומה יכול להתפתח לגידול ממאיר בצוואר הרחם. בבדיקה אצל רופאת הנשים (לא קולפוסקופית אלא ויזואלית בלבד) לא נמצא ממצא כלשהו, נלקחה דגימת פאפ אך תוצאותיה עדיין לא הגיעו. הרופאה של בת זוגי לא ידעה על הימצאות הווירוס אצלי. כרגע, בת זוגי (35) חוששת מאוד מהמצב ומהשלכותיו, בהנחה שתוצאות בדיקת הפאפ שליליות ואם היא לא נשאית כשאני כן. רציתי לדעת מהן ההשלכות לגבי המשך קיום יחסי מין או מגע עורי בינינו, ומה הפעולות המתבקשות במצב זה, כשבן זוג אחד נשא והשני לא. מה תהיינה ההשלכות של קיום יחסי מין רגילים, ומה הסיכון שהיא תידבק בווירוס?

תשובה:
רוב הסיכויים שבת זוגתך כבר נדבקה בנגיף, וכעת אין שום מניעה להמשיך לקיים יחסי מין רגילים. הדרך היחידה למנוע סרטן צוואר הרחם היא לבצע בדיקות PAP לפי ההמלצות של האיגוד הישראלי לגינקולוגיה אונקולוגית. תוכל לקרוא על הבדיקה כאן: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=63