ממצא של כליית פרסה באולטרסאונד של עובר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 22.6. אלה תוצאות בדיקות שעברתי: שקיפות עורפית: 1.2 לפי גיל: 1:1447 גיל ושקיפות עורפית: 1:9043 חלבון עוברי: הסיכון לפי גיל בלבד: 1:1451 גיל ובדיקות: 1:5460 אקו לב עובר: תקין אני בשבוע ה-26. בסקירה מאוחרת נצפתה בעוברית כליית פרסה, אגני כליות ימין 4 ושמאל 6. הופניתי למעקב לאחר שלושה שבועות ובכליה הימנית נמצאה הרחבה של 3 ובשמאל של 5. מה המשמעות של ממצא זה לגבי היילוד?

תשובה:
המשמעות של ממצא כמו כליית פרסה באולטרסאונד תלויה בקיומם או בהיעדרם של ממצאים נוספים. כליית פרסה כממצא בודד בדרך כלל אינה מהווה בעיה ליילוד. ממצא זה יכול לגרום לעיתים לבעיות בדרכי השתן, כגון דלקות חוזרות או אבנים בכליות, אבל אלה לא תופעות מסוכנות, והן ניתנות לטיפול. כאשר יש כליית פרסה אשר מלווה בממצאים נוספים, הדבר יכול להעיד על בעיה כרומוזומלית ועל בעיות בריאותיות במערכות נוספות. אני ממליצה להתייעץ עם גנטיקאי ולשקול ביצוע של בדיקת מי שפיר. הערכים שצירפת לגבי שקיפות עורפית והמספרים הסטטיסטיים רלוונטים רק לגבי תסמונת דאון. יש לשלול בעיות כרומוזומליות נוספות, ולהיות בטוחים כי אין עוד דברים בלתי תקינים. חשוב לזכור שאם המממצא הוא ממצא יחיד, אין לו השפעה משמעותית על איכות החיים ועל אורכם. ניתן לחיות חיים נורמליים לחלוטין עם כליות כאלה. המשיכי את הבירור אצל הרופא המטפל. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד