עברתי קולונוסקופיה. מלבד פוליפים קטנים מאוד שהוסרו נמצאה רירית עם ציור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/06/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי קולונוסקופיה. מלבד פוליפים קטנים מאוד שהוסרו נמצאה רירית עם ציור של מלניזים. מהם כל המשמעויות לכך, והאם זה מחשיד לסרטן המלנומה ?

תשובה:
התופעה נקראת מלנוזיס קולי. רירית המעי הגס צבועה בפיגמנט שחור. בד"כ זה קורה משנית ללקיחת לקסטיבים (כדורים משלשלים). לרוב אין משמעות קלינית, אך במקרים מסוימים התופעה מצביעה על ירידה בתנועתיות המעי הגס ונטייה לעצירות.