תחושה של זרמים בידיים אחרי נטילת טופאמאקס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כשבוע התחלתי לקחת טופאמאקס , וביומיים האחרונים יש לי תחושה של זרמים בידיים שלא מפסיקים. אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות בנושא.

תשובה:
הסימנים שאת מתארת נקראים בשפה המקצועית 'תחושה מדומה' (Paresthesia), שהיא תופעת לוואי שכיחה של התרופה שאת לוקחת. תופעת לוואי זו לרוב חולפת. ישנם מספר מומחים הנותנים תוספת אשלגן כדי להפחית את חומרת תופעת הלוואי. המלצתי היא לגשת לנוירולוג/ית המטפל אם תוך שבוע שבועיים התחושה המדומהאינה חולפת. אולי עכשיו, כשאת יודעת על האפשרות לתופעת לוואי זו, יהיה לך יותר קל לקבלה (מחקרים מראים שזה כך). ההגדרה של פרסתזיה היא תחושה אנומלית נוירולוגית, היכולה להתבטא בחוסר תחושה, תחושת דקירות קלות, צריבה, עקצוץ, או רגישות יתר למגע בעור. ד"ר יובל עצמון - אינפומד