טיפולים אפשריים ל- ITP אחרי כריתת הטחול
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

כבר יותר משנה אני חולה ב- ITP. אחרי כמה טיפולים בפרדניזון חזרה רמת הטסיות שלי להיות מאוד נמוכה. לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח כריתת טחול. אחרי הניתוח רמת הטסיות היתה גבוהה, ולפני כמה שבועות היתה ירידה ל-12,000. מה הטיפול הבא? באילו תרופות ומה ההשפעה שלהן?

תשובה:
את עברת את הטיפול הראשוני (סטרואידים) והטיפול השניוני (כריתת טחול) כפי שמקובל בחולים עם ITP. התוצאות בכחמישים אחוז מהמקרים אינן משביעות רצון ואז פונים לטיפול השלישוני. במסגרת הטיפול השלישוני משתמשים הרופאים במגוון סוגים של תרופות ממשפחות שונות ובעלי אזורי השפעה שונים על הגוף. אין תרופה שעדיפה על פני השנייה: סוג הטיפול נקבע בדרך כלל לפי מידת נסיונו של הרופא המטפל עם התרופה והעדפתו האישית. מגוון התרופות כולל: Rituximab , Rh0(D) immune globulin , IVIG, azathioprine , cyclophosphamide , danazol , vinca alkaloids , dapsone , כמותרפיה משולבת , cyclosporine, mycophenolate mofetil . ד"ר גיל טאובר - אינפומד