הכלבה שלי מתה לפני חודש ממחלה שנגרמה מקרציות. אני יודעת שיש מחלה בשם קדח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/06/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

הכלבה שלי מתה לפני חודש ממחלה שנגרמה מקרציות. אני יודעת שיש מחלה בשם קדחת הבהרות שמועברת מקרציה לבני אדם. מהם הסימנים שלה? האם חום, שיעול, נזלת או שלשול הם סימן מקדים? (וזה אחרי שגיליתי קרציה).

תשובה:
התסמינים והסימנים העיקריים של קדחת הבהרות (ריקציה) כוללים חום, כאב ראש, פריחה המאופיינת בכך שהיא מופיעה גם על כפות הידיים. שיעול ונזלת אינם מאפיינים קדחת זו, אלא זיהום נגיפי בדרכי הנשימה העליונות. לעיתים עשוי להיות גם שלשול במהלך המחלה. במידה ומופיע חום וכאב ראש עם או בלי פריחה מומלץ להיוועץ ברופא.