שינוי זמני נטילת הגלולה למניעת הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

באופן מסודר אני נוהגת ליטול את הגלולה יסמין בשעה 12:30 בצהריים. במידה וארצה ליטול את הגלולה בשעה 10 בבוקר, במשך שבוע אחד, אילו השפעות יהיו לכך? האם אהיה בסכנת הריון והגלולה כבר לא תהיה אפקטיבית ?

תשובה:
יש חשיבות רבה לנטילת הגלולה למניעת הריון במרווחי זמן קבועים בכל יום. השינוי שאת רוצה לעשות כרוך בלקיחת התרופה שעתיים וחצי מוקדם יותר, ולמעשה אין לכך משמעות. לא תהיה ירידה ביעילות הגלולה. את יכולה לבצע את השינוי ללא חשש וללא צורך באמצעי מניעה נוסף, רק הקפידי לקחת את הגלולה יום יום.