מה לעשות כאשר רמת הסוכר יורדת בחולי סוכרת?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אימי נפטרה לא מזמן בגיל 73 ממחלת הסוכרת. גם אני חולה במחלת הסוכרת. ברצוני לדעת, כשאימי הייתה בחיים ורמת הסוכר אצלה היתה נמוכה, רופא המשפחה שלה יעץ לה לשתות מים עם כפית סוכר. ברצוני לדעת האם זה מותר ולמה זה גורם?

תשובה:
כאשר רמת הסוכר בדם יורדת בחולי סוכרת יש אפשרות לשתות כוס מיץ או מים עם סוכר, בעיקר כאשר יש תסמינים לרמת סוכר נמוכה, כגון רעב לא מוסבר, רעד, זיעה, סחרחורת, חולשה, בלבול, ראיה כפולה או ירידה בחדות. אך יש לשים לב שתופעה זו אינה מתרחשת לעתים קרובות, ויש צורך באיזון התרופות. ד"ר יובל עצמון - אינפומד