דלג לתוכן

הופעת פצעים אחרי השלמת טיפול עם רואקוטן

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/06/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

נטלתי את התרופה רואקוטן במשך כ-6 חודשים, כרגע אני משתמשת באדפרין כנגד הצלקות. מאז סיום הטיפול ברואקוטן עבר שבוע וחצי, ולפתע הופיעו כמה פצעים חדשים על פני. האם זה אומר שהטיפול לא היה מוצלח? והאם אפשר לקבל המלצה לגבי משחה לפצעים הבודדים שמופיעים? אין ברצוני לעבור שוב את הטיפול המייגע של הרואקוטן. ושאלה נוספת - כמה זמן לאחר נטילת הרואקוטן אפשר להשתזף בשמש?

תשובה:

בהחלט קורה שהפצעים חוזרים בתום השימוש בתרופה, או שהשימוש בתרופה לא הביא לריפוי מלא של הנגעים. בדרך כלל התרופה ממשיכה לפעול בגוף למשך מספר שבועות לאחר תום השימוש בה, ולכן אני ממליצה לך לחכות לפחות 4 שבועות לפני שאת חוזרת להשתזף. כיום יש מגוון תכשירים לטיפול מקומי. תוכלי להתרשם תחת הכותרת "טיפול ביתי" בדף זה: http://www.infomed.co.il/takeCare/symp26.asp
רופאים בתחום
ד"ר קובי אקשטיין
ד"ר קובי אקשטיין רפואת שיניים
פרופ' צבי בנטואיץ
פרופ' צבי בנטואיץ ראומטולוגיה
ד"ר אייל קליש
ד"ר אייל קליש כירורגיה פלסטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו