נערה בתת-משקל ועם בטן תפוחה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 14 כמעט ואני נמצאת בתת-משקל. ה- BMI שלי הוא 17.54. עם זאת, הבטן שלי מעט נפוחה ואינה חטובה כפי שהייתי רוצה שתהיה. מה עלי לעשות?

תשובה:
אם אינדקס מסת הגוף שלך (BMI) הוא 17.54, את בהחלט בתת-משקל. לגבי הבטן שלך, איני יכולה לדעת אם זו רק הרגשתך הסובייקטיבית או שאכן הבטן שלך תפוחה. אם באמת מדובר בבטן תפוחה, יש מקום לבירור: האם ישנם סימפטומים נוספים כמו שלשולים או גזים? אני ממליצה בשלב ראשון לפנות לדיאטן/ית שיעזרו לך לבנות תפריט מאוזן המכיל את כל אבות המזון הנחוצים לך לפי גילך. עליך לזכור שאת נמצאת בתקופה בה גופך מתפתח, ועל כן לתזונה נכונה יש חשיבות עליונה. כמו כן, יש מקום לפעילות גופנית, לפי ההמלצות שיינתנו לך. אם כל זה לא יעזור, ואם הבטן שלך באמת תפוחה, כדאי לפנות לגסטרואנטרולוג להמשך הבירור. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד עוד באינפומד חישוב מדד מסת הגוף