גידול בכליה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אמי בת 77. בסיכום בדיקת CT שעברה כתוב: "תהליך תופס מקום בכליה שמאל, בלוטת לימפה מוגדלת רטרו פריטונאלית, פארא אאורטלית משמאל, ציסטה שחלתית משמאל". נקבע לה תור לניתוח בעוד שבוע, שבו יסירו את הכליה השמאלית. לפני כשנה עברה אמי בדיקת CT של הכליות שתוצאותיה היו תקינות. האם גידול מתפשט כל כך מהר שכבר צריך לכרות את כל הכליה? על מה מלמד הממצא של בלוטת לימפה מוגדלת? האם יש חשיבות לגודל הבלוטה? לאמי יש אי-ספיקת כליות כרונית. איך הסרת כליה תשפיע על מהלך החיים שלה?

תשובה:
לכל גידול קצב גדילה משלו, התלוי בסוג הגידול. ישנם גידולים אשר גדלים לאט, במשך שנים, עד שמופיעים סימפטומים כלשהם, וישנם גידולים שמופיעים תוך חודשים ספורים. השיקול אם יש צורך לכרות את כל הכליה תלוי לא רק בגודל הגידול, אלא גם במיקום שלו. מכיוון שאיני מכירה את הפרטים, לא אוכל לומר אם כריתת הכליה במקרה זה הכרחית. בלוטת לימפה מוגדלת באזור הכליה עשויה להיות גרורה. ככל שהיא יותר גדולה, הסיכוי גדול יותר שזו גרורה. אם אימך מטופלת בדיאליזה, כריתת כליה לא תשפיע עליה מאוד, מכיוון שממילא הדיאליזה מפצה על אי-תפקוד הכליות. אם היא סובלת מאי-ספיקת כליות אשר אינה מטופלת בדיאליזה, והכליה תפקדה לפני הכריתה, הכריתה עלולה להחמיר את אי-ספיקת הכליות, ויתכן שאם לא נדרשה עד כה דיאליזה, היא תידרש לאחר הניתוח. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד