שלשול חריף ותפרחת חיתולים אצל תינוקת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

איך ניתן לעצור שלשול אצל תינוקת בת 7 חודשים, שנמשך כבר חמישה ימים? במה להאכיל אותה? השלשול גרם לה לתפרחת חיתולים חריפה מאוד, עם כוויות בעור. איך אפשר לעזור לה ולהקל עליה את הכאבים?

תשובה:
הדבר החשוב ביותר במקרה של שלשולים הוא להקפיד על שתייה מרובה ועל היגיינה. הסכנה בשלשולים היא התייבשות בשל איבוד הנוזלים הרב. ברוב המקרים, הרופאים אינם ממליצים על מתן טיפולים כלשהם להפסקת השלשולים, מכיוון שברוב המקרים הבעיה היא מחלה ויראלית שחולפת מעצמה, ואין צורך בטיפול. אם השלשול דמי, ייתכן שיש צורך בהשלמת טיפול אנטיביוטי. בכל מקרה, מומלץ כי הגורם לשלשול יצא החוצה בדרכי העיכול בדרכו הטבעית, ולכן לא כדאי למנוע ממנו לצאת על ידי תכשירים המדכאים את פעילות המעי. לגבי הפריחה, ניתן למרוח את התכשירים הרגילים המונעים תפרחת חיתולים, כגון בייבי פסטה או משחות אחרות, תלוי בחומרת הפריחה והמלצת הרופא המטפל. חשוב מאוד להקפיד על החלפה תדירה של החיתולים ושמירה על היגיינה. בהצלחה ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד