כאבים בחזה ללא תופעות נוספות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי כאבים חזקים במרכז החזה, אבל זה לא מקרין לשום מקום, אין עוד תופעות, וזה נחלש אחרי כמה דקות. האם יש לכך קשר לתעוקת חזה או שזה בכלל קשור למצבים אחרים בחזה? (מדובר באישה בגיל 39).

תשובה:
לכאבים בחזה קיימות סיבות רבות. אומנם לנשים בגיל 39 סיכון נמוך יחסית לתעוקת לב, בגלל הההשפעה המגינה של ההורמונים הנשיים, אבל כדאי יהיה לפנות לרופא המשפחה על מנת שיברר את המצב לאשורו. יש לברר האם הכאבים מופיעים בעת מאמץ או במנוחה, האם הם מלווים בקוצר נשימה, הזעה או בחילה, כיצד הם חולפים, האם מדובר באשה בריאה, ואם לא - מהן מחלות הרקע, ואילו תרופות היא נוטלת. כמו כן, צריך להעריך את גורמי הסיכון: סיפור משפחתי של מחלת לב איסכמית, עישון, סוכרת, יתר לחץ דם, יתר שומנים בדם.