דלג לתוכן

דימום בהריון שמצריך בירור

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/06/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

עברתי הפסקת הריון לפני כ-4 חודשים בשבוע 8 להריון מפני שלא היה דופק. היום אני בהריון בשבוע השביעי + 2. יש לי 2 ילדים מלידות קודמות, רגילות ותקינות. הייתי בבדיקת רופא שזיהה 2 שקי הריון ובהם עוברים מתאימים לגיל ההריון עם דופק. הוא גם שלח אותנו לבדיקה נוספת וקיבלנו את אותה התשובה. לפני כמה ימים החל אצלי דימום קל - כמה טיפות שראיתי אותן רק בניגוב. דיווחתי על כך לרופא בביקור והוא אמר שהכל תקין - צוואר הרחם ארוך וסגור. היום החל שוב הדימום, אבל חזק יותר, אם כי עדיין מבחינים בו רק בניגוב. אני לא חשה כאבים חזקים מעבר לכאבי מתיחה. אני די חוששת, כי בהריון הקודם, בדיוק יום אחד לאחר דימום כזה לא ראו דופק. האם דימום במהלך ההריון הוא דבר תקין? האם עלי ללכת להיבדק בכל פעם שיש דימום?

תשובה:

בשל גילך (37) הסיכוי למומים כרומוזומליים בעובר גבוהים יותר, ולכן גם החשש מהפלה טבעית גדול יותר. דימום במהלך הריון יכול להיות חד פעמי ולא מסוכן לעובר, אך יכול גם להתריע על איזושהי בעיה בעובר. מכיוון שהדבר קרה לך כבר בעבר, והפעם את מתארת דימום חוזר באותו הריון, הייתי ממליצה לך לגשת שוב לגינקולוג לבדיקה חוזרת, כדי לראות אם יש דופק לעוברים, ולא לחכות עד הפגישה הבאה. בהצלחה ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' ישי לוין
פרופ' ישי לוין יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
 בראש מורם
בראש מורם אחר
פרופ' מיכל שמחן
פרופ' מיכל שמחן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו