הסיבות לכאבי גב לקראת סוף ההריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון בשבוע ה-39. במהלך כל ההריון לא ממש סבלתי מכאבי גב, אבל לפני כשבוע וחצי התחילו לי כאבי גב נוראיים שממש מגבילים אותי. אני לא יכולה ללכת יותר ממספר צעדים. הכאב הוא בעיקר בצד ימין בגב התחתון ובעצם הזנב. אציין כי משקלי עלה ב-28 ק"ג בהריון. הכאב אינו מקרין לרגליים, אבל אני מאוד מתוסכלת משום שאני נאלצת לשבת רוב היום, כי כשאני הולכת אני מרגישה כאב חד וחזק בגב שממש גורם לצליעה. אורתופד אמר לי שזו תופעה נורמלית בהריון בשלב כזה ושזה יעבור לאחר הלידה, אך רציתי לשאול אם זה יכול להיות משהו חמור יותר. האם זה יפריע ללידה ולקבלת אפידורל? אני מרגישה כי זהו לא כאב גב נורמלי.

תשובה:
התיאור שלך נשמע כמו תופעה האופיינית להריון בשלב כה מתקדם. הכאב יכול להיגרם גם מהמשקל העודף, גם מירידת העובר לתוך האגן והגברת הלחץ על החלק התחתון של הגב והגוף. אין סיבה שלא תקבלי אפידורל במהלך הלידה בגלל הכאב שאת מתארת. ולגבי אי הנוחות, נראה כי לא נשאר לך עוד הרבה לסבול, את כבר ממש בסוף ההריון. בהצלחה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד