טיפול בתולעים בזמן הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בסוף חודש שישי להריון. יש לה תולעים במהלך הריון זה. איך מתפטרים מהם ללא כדורים ? נמאס לה לבלוע או להכניס לפי הטבעת שיני שום. מה מותר לה לעשות, והאם התולעים לא גורמות נזק לעובר ?

תשובה:
לצערי אין לי הרבה לחדש בנושא. קיימים שני תכשירים היעילים לשימוש נגד תולעים ונמצאים בשימוש בארץ: ורמוקס - MEBENDAZOLE וקומבנטרין - PYRANTEL. שניהם משתייכים לקבוצה C מבחינת הסיכון לעובר בעת שימוש בהריון, כלומר, אין נתונים או מחקרים טובים מספיק על מנת לקבוע שאין סיכון לעובר. מכיוון שאיני מתמחה בנושא, אין לי רעיונות לטיפולים אחרים מלבד התרופות והשום. אני ממליצה לבתך להתייעץ בכל זאת עם רופא/ת נשים כיוון שהיא כבר בחודש השישי להריונה. עיקר הסיכון הוא בשליש הראשון כשהעובר עדיין מתפתח. אולי התועלת שהיא תפיק גדולה מהסיכון לעובר. אינני יודעת אם יש ילדים נוספים, אך גם בני המשפחה האחרים צריכים לקבל טיפול מחשש שנדבקו. באשר לסיכון לעובר, חיפשתי מידע ומצאתי את המאמרים הבאים: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&...