שימוש בריטלין בזמן הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני משתמשת בכדורי ריטלין כמעט באופן יומי וברצוני להיכנס להריון. מהן ההשפעות של הריטלין עלי. ועל התינוק ומה הסיכונים ?

תשובה:
התרופה ריטלין - METHYLPHENIDATE שייכת לקבוצה C - כלומר לא ניתן לשלול סיכון לעובר בשימוש בזמן הריון. אין מחקרים מבוקרים היטב שהוכיחו בטיחות לעובר בשימוש בתרופה זו בנשים הרות. מחקרים שנעשו על בעלי חיים הראו השפעה טרטוגנית (גורמת מומים) על העוברים. ניתן לאשר השימוש רק במקרים בהם התועלת לאם עולה על הסיכון לעובר. לכן, עלייך להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך לגבי המשך השימוש בתרופה.