האם ניתן לטפל בנסיגת חניכיים ללא ניתוח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

ישנה נסיגת חניכיים (1-2 בדירוג MILLER ) עקב צחצוח שיניים אגרסיבי במשך שנים רבות. השיניים עצמן במצב טוב. האם קיימת אפשרות לשיקום חניכיים בלי ניתוח? (האם ישנו סיכוי לשיקום עצמי?) האם ניתוח בשימוש בחומר ביולוגי טבעי - EMDOGAIN יעיל ומומלץ ?

תשובה:
אין דרך לטפל ברצסיות (נסיגות חניכיים) ללא התערבות כירורגית. אמדוגיין הינו חומר יעיל ביותר, אך יש להבין כי הטיפול באמדוגיין הינו חלק מהניתוח והשימוש בו אינו יעיל במריחה מקומית. בברכה, ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים