מדוע אסור לשתות אלכוהול כשלוקחים אנטיביוטיקה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סטודנטית שנה שנייה לביולוגיה, והייתי רוצה לדעת מדוע לא ניתן לשתות אלכוהול כאשר לוקחים אנטיביוטיקה - אבקש לפרט, אם אפשר, מה קורה מבחינה כימית. אני יודעת שאין זה מומלץ, אך איני יודעת מה קורה בגוף, ומה קורה לחומר האנטיביוטי בתגובה עם כוהל.

תשובה:
שאלתך היא שאלה מאוד גדולה מכיוון שלכל אנטיביוטיקה יש מנגנון פעולה משלה, ולכל אנטיביוטיקה יש סיבה שונה מדוע אסור לשלב אותה עם אלכוהול. הרבה אנטיביוטיקות מתפרקות בכבד, ומכיוון שגם אלכוהול מתפרק בכבד ואף פוגע בו ברמות מסוימות, שימוש שלהם ביחד מכביד על הכבד ופוגע בו. ישנן אנטיביוטיקות שגם מעכבות את האנזים שמפרק את האלכוהול, מה שגורם להצטברות אלכוהול בדם ובגוף ולהעלאת הפגיעה שלו בגוף ובכבד בפרט. לגבי מקורות נוספים - את יכולה לחפש באינטרנט ספציפית על כל סוג אנטיביוטיקה, או בספרי פרמקולוגיה ופיזיולוגיה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד