סיבות להיפותרמיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נערה כבת 16 וכבר הרבה זמן יש לי חום גוף נמוך, בדרך כלל בסביבות ה-34.6. כמעט כל הזמן קר לי, גם כשיש יום נעים עם שמש. אמרו לי שיכול להיות שזה קשור לתזונה. אני שוקלת 53 ק"ג והגובה שלי הוא מטר ו-74 ס"מ. אני נחשבת לדי בעייתית בעניין האוכל, אני לא אוהבת לאכול הרבה אוכל מזין כמו דגים, ירקות, בשר וכו'. הייתי רוצה לקבל מידע למה יש לי חום נמוך ואיך אפשר למנוע את זה.

תשובה:
אנשים זקנים מאוד וצעירים מאוד הם הפגיעים ביותר להיפותרמיה, ירידת חום הגוף באופן חד מתחת ל-35 מעלות צלזיוס, בעיקר בחודשי החורף. לפי תיאורך, זהו חום הגוף הקבוע שלך, שאינו משתנה במזג אוויר קר או חם. ישנן כמה סיבות היכולות לגרום לכך, הכוללות תת-פעילות בלוטת התריס, אנמיה, ותזונה לקויה. אמליץ לך לגשת לרופא על מנת להיבדק ולבצע בירור שיכלול בדיקות דם של תפקוד בלוטת התריס ורמת המוגלובין. בנוסף, את יכולה לפנות לדיאטינית היכולה לעזור בנושא האוכל. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד