אפתות בפה אצל תינוק
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לילד שלי, בן שנה ושבעה חודשים, יש אפתות בגרון וגם נפיחות שם. האם אפתות זה מחלת הפה והטלפיים? ואם כן, האם נכון שחלב עיזים (ישר מהעז) יכול לרפא את זה?

תשובה:
אפתות הם פצעים שטחיים המופיעים בחלל הפה. אצל תינוקות וילדים צעירים הסיבות הן בדרך כלל זיהומים ויראליים של חלל הפה. הופעת אפתות לא בהכרח מצביעה על הופעת מחלת הפה והטלפיים. אפשר להגיע לאבחנת של מחלה זו רק לאחר בדיקה יסודית של רופא הילדים ובדיקות מעבדה שונות. אין בספרות הרפואית הוכחות כי חלב עיזים עוזר בריפוי אפתות. התרופה הטובה ביותר היא מנוחה, שתייה מרובה, משככי כאבים ( אקמול או נורופן) וסבלנות. חשוב לזכור כי אפתות של חלל הפה מדבקות מאוד בגיל צעיר, לכן יש חשוב לשמור על היגיינה נכונה לאחר כל מגע עם התינוק. אם האפתות לא נעלמות תוך שבוע-שבועיים מהופעתן, על הילד להיבדק על ידי רופא הילדים כדי שיראה אם אומנם אלה אפתות או זיהום אחר. ניתן לקבל מידע נוסף על אפתות ומחלת הפה והטלפיים באמצעות מנוע החיפוש של פורטל אינפומד. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד