המלצה לחיסון נגד אבעבועות רוח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן שנתיים וחצי, והתגלו אצלו בגן אבעבועות רוח אצל 2 ילדים מתוך 25 ילדים. עדיין לא חיסנתי אותו. האם יעזור אם אחסן אותו בימים אלה?

תשובה:
חשוב לזכור כי החיסון לאבעבועות רוח איננו מקנה חסינות מלאה מפני המחלה, אולם ילדים מחוסנים לאבעבועות מפתחים מחלה קלה בהרבה מילדים שאינם מחוסנים, שיעורי הסיבוכים של המחלה אצלם נמוכים בהרבה, והסבל אשר נגרם לילדים לאחר ההידבקות במחלה נמוך בהרבה. ההמלצה שלי היא בהחלט לחסן, וזאת אם בנך עדיין לא נדבק במחלה בשל הסיבות שהזכרתי. כל קבלת חיסון חדש צריכה, כמובן, להתבצע עם הדרכת רופא הילדים המטפל. תוכלי לקבל מידע נוסף על אבעבועות רוח ועל החיסון על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד